Afrondende fase nieuwbouw Winterwarm en WinLed

Gepubliceerd:
11-07-22

Het nieuwbouwproject van Winterwarm Heating Solutions in Winterswijk nadert zijn einde. We zitten momenteel middenin de afrondende fase van de bouw. Vanaf 22 augustus neemt Winterwarm samen met zusterbedrijf WinLed het nieuwe bedrijfspand in gebruik.

De nieuwbouw is volledig uitgevoerd volgens de BREEAM-standaard, een certificeringsmethode voor duurzaamheid. Met deze methodiek kon ons project ‘punten verdienen’ met circulaire bouwmethodes, gebruik van duurzame bouwmaterialen, energie- en waterbesparende maatregelen, afvalscheiding, gezond binnenklimaat en het stimuleren van flora en fauna binnen het plangebied.

Eén van de meest opvallende duurzame maatregelen in het nieuwe bedrijfspand betreft de volledig demontabele staalconstructie van de bedrijfshal, die we samen met Circulairstaal uit Barneveld hebben uitgevoerd. In tegenstelling tot een regulier dragend staalskelet zijn alle verbindingen gebout in plaats van gelast. Na gebruik zou de complete staalconstructie uit elkaar gehaald kunnen worden voor een andere toepassing.

Het project heeft uiteindelijk het hoogst haalbare certificaat behaald, het project is BREEAM Outstanding gecertificeerd. Het nieuwe bedrijfspand wordt daarmee het duurzaamste pand van Winterswijk en komt zo in de top 5 van Gelderland.