Duurzaam en betrokken

We kunnen er niet omheen: onze werkzaamheden hebben impact op mens en milieu. Daarom besteden we veel aandacht aan een duurzame bedrijfsvoering. Tevens ondersteunen we lokale initiatieven én zetten we ons in om jongeren goed op weg te helpen in de bouw.

Lokale initiatieven

Wij ondersteunen regelmatig doelen die daadwerkelijk impact hebben. In 2022 hebben we Stichting Winkie, Stichting Technieklokaal Skills en Museum Villa Mondriaan gesteund. Tijdens de jaarlijkse WinkieWeek komen kinderen gezellig samen om met hout en gereedschap te werken. Bij Skills maken basisschoolkinderen kennis met techniek. En in Villa Mondriaan, het museum in Winterswijk dat we met trots hebben gebouwd, kunnen bezoekers genieten van bijzondere kunstwerken van Piet Mondriaan en andere kunstenaars.

Erkend leerbedrijf

Al meer dan tien jaar zijn wij met trots een erkend leerbedrijf. Wij vinden het belangrijk om jongeren kansen te bieden door voortdurend stageplekken en leerplaatsen beschikbaar te stellen. Dankzij een stage bij WBC hebben al tal van jongeren een solide basis gelegd voor een succesvolle carrière in de bouw.

Erkend leerbedrijf

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen vormen de kern van onze bedrijfsvoering. Met onze ISO-14001 certificering nemen we actief onze verantwoordelijkheid als aannemer om onze milieu-impact te verminderen. We realiseren dit door duurzame inkoop, het bevorderen van circulariteit en het gebruik van herbruikbare grondstoffen.

Bovendien hebben we onze afvalbeheerprocessen geoptimaliseerd. Ons personeel blijft continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. We stimuleren elkaar om innovatief te zijn en proactief met klanten mee te denken, altijd met minimale impact op het milieu in gedachten. Daarnaast verminderen we onze CO2-uitstoot door het aantal verkeersbewegingen te minimaliseren en geleidelijk over te schakelen naar een elektrisch wagenpark.

BREAAM-Outstanding

Bij het nieuwbouwproject voor Winterwarm en Winled, werkten we volgens de duurzame BREAAM-standaarden. Het leverde een ‘outstanding’-certificaat op. Onze collega Edward Tastekin legt meer uit in de video.