Duurzaam en betrokken

We kunnen er niet omheen: onze werkzaamheden hebben impact op mens en milieu. Daarom besteden we veel aandacht aan een duurzame bedrijfsvoering. Tevens ondersteunen we lokale initiatieven én zetten we ons in om jongeren goed op weg te helpen in de bouw.

Lokale initiatieven

Regelmatig steunen wij doelen die echt impact maken. Zo hebben we in 2022 onder andere Stichting Winkie en Stichting Technieklokaal Skills ondersteund. Skills introduceert kinderen al op de basisschoolleeftijd in de wereld van techniek. En tijdens de jaarlijkse WinkieWeek komen jongeren gezellig samen en werken ze met hout en gereedschap.

Erkend leerbedrijf

Sinds 2014 zijn wij met trots een erkend leerbedrijf. We hechten veel waarde aan het bieden van kansen aan jongeren door voortdurend stageplekken aan te bieden. Talloze jongeren hebben bij WBC een interne opleiding gevolgd en gaan nu een veelbelovende carrière tegemoet in de bouwsector.

Erkend leerbedrijf

 

Duurzaamheid

Als NEN-ISO-14000-gecertificeerd bedrijf vormt duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen de kern van onze bedrijfsvoering. Ons FSC-certificaat onderstreept onze toewijding aan verantwoorde inkoop van bouwmaterialen, waarbij we de voorkeur geven aan gerecyclede en hergebruikte grondstoffen.

Daarnaast hebben we afvalstromen geoptimaliseerd en stimuleren we de creativiteit van ons team om hier kansen te benutten. We verminderen onze CO2-uitstoot door het minimaliseren van verkeersbewegingen en de geleidelijke overgang naar een elektrisch wagenpark.

Bij het nieuwbouwproject voor Winterwarm en Winled, werkten we volgens de duurzame BREAAM-standaarden. Het leverde een ‘outstanding’-certificaat op! Onze collega Edward Tastekin legt meer uit in de video.