Hart van Naarden

Naarden Vesting

Het Hart van Naarden is een woningbouwproject van 21 unieke woningen in het stadshart van Naarden Vesting. Op de plaats waar voorheen het oude stadskantoor heeft gestaan zijn nu appartementen, penthouses en stadsvilla’s gerealiseerd. Ze zijn met oog op esthetiek en duurzaamheid ontworpen door Harmonische Architectuur en gebouwd door WBC Bouw B.V.

Het project door de gekozen materialisatie en variatie in gevels naadloos aan bij het historische stadsbeeld. Er is op alle gebieden maximaal gebruik gemaakt van middelen die bijdragen aan de energiezuinigheid en duurzaamheid.

Een aantal oorspronkelijke elementen zijn in hun waarde gelaten; de entree die toegang geeft tot de appartementen blijft gesierd met de reliëfletters STADSKANTOOR en ook het kunstwerk van Eppo Doeve behoudt hier zijn plek. De binnentuin is heringericht tot openbaar toegankelijke tuin.

Hart van Naarden
Hart van Naarden

De wens van de klant

Het gehele project moest volledig passen in het beeld van de omgeving, het moest voldoen aan de toekomstige duurzaamheidseisen en eisen op het gebied van energiezuinigheid. Verder was het belangrijk dat er een juiste balans werd gevonden tussen modern en historisch. 

Ons proces

Meer weten over dit project?