Liemers College

College

In het ontwerp van LIAG architecten worden leerlingen en docenten gestimuleerd om samen te werken en elkaar te inspireren. Dat alles vindt plaats in een transparante en open omgeving zonder de gewenste kleinschaligheid uit het oog te verliezen.

In het ontwerp van LIAG is het schoolplein opgetild en toegankelijk gemaakt via grote brede trappen. Onder het schoolplein zijn de onderwijsruimten voor techniek geplaatst. Op de bovenliggende twee verdiepingen bevinden zich o.a. de kantine, twee gymzalen, een theaterruimte en diverse onderwijsruimten. Deze twee lagen hebben door de grote glazen puien een paviljoenachtig karakter. De derde verdieping behuisd onderwijsruimten, stafruimten en heeft twee grote patio’s om veel daglicht in het gebouw te brengen.

Het Liemers College werkt met zogeheten deelscholen. Daarom is in de visie van LIAG maximaal ingespeeld op flexibiliteit en multifunctionaliteit. De juiste keuze voor duurzame maatregelen, zoals een biomassacentrale, een vegetatiedak en zonnepanelen, laat de GPR hoger uitvallen dan de gewenste GPR-score van 8. 

Liemers College
Liemers College

De wens van de klant

Een transparante en open leeromgeving maar met de sfeer van geborgenheid en kleinschaligheid. 

Ons proces

Meer weten over dit project?